Белење на заби - Подобро да се спречи отколку да се лечи

најдобар начин да ги избелите забите

Нашите заби се многу важни. Ние ги користите во секое време во јадење и зборување, итн. да се замисли животот без нив. Тие велат дека не треба да ги четкате забите – само оние што сакаат да ги задржат. Затоа нивното одржување е задолжително. Сите ние сакаме тоа да белите пенливи заби, кои ги гледаме во реклами, списанија итн. со цел да се постигне, ние ги користиме најдобар начин да ги избелите забите. белење на ленти, паста за заби, Белење на миење или третмани со стоматолозите може да биде еден од најдобрите начини да ги избелите забите.

Подобро да се спречи отколку да се лечи. Грижата за забите треба да почнат, а ние сме млади. Кога бевме мали бевме замолени да не јадете премногу слатки, чоколади или било кисели пијалаци, со цел да ги заштитиме нашите заби се претвори жолта. пушењето, кофеин, стареење и лекови може да дамка на забите, како и. Тоа е причината зошто ние треба да ги знаете најдобар начин да ги избелите забите, за нас да биде свесен и да се спречи овие несакани работи кои создаваат дамки на забите.

Совети за спречување на заби Дамки

  • Четка и конец редовно. Ова е наједноставниот и повеќето основни начин да се спречи заби дамка.

  • Белење на паста за заби е насекаде околу. Тие може да се купи намирници и аптеки во буџетот пријателски цени. Тие се голем публицитет што тие можат да ги избелите забите но, всушност, тие можат само делумно ги избелите забите. Исто така, бидете сигурни дека тие се означени со одобри печат и клинички докажано да ги избелите забите.

  • Ајде да се види она што го пиеме. Пијалаци, кои се богати со кофеин како што се кафе, бикарбона, чај, итн. се виновникот. Се држат настрана од овие или се обиде да ги земе во мали порции.

  • Пушењето не само да го оштети вашиот белите дробови и кожата; тие, исто така, да го оштети и потемни забите ни дава повеќе причини да се држат настрана од нив.

  • Некои од апчиња ги исто така може да предизвика да дамка на забите. Watch out за Tetraclyne антибиотици кои може да потемни нашите заби.

  • Белење на ленти и гелови исто така може да биде најдобар начин да ги избелите забите, постојат многу од нив преку шалтер и не се толку скапи.

  • Се земе дома Белење пепелниците од вашиот стоматолози може да биде скапо, но овие се обичај се вклопуваат за вас, бидејќи тоа може да биде најдобар начин да ги избелите забите и ќе ви помогне да ги избелите забите, бидејќи тие помагаат да се осигура дека белилото останува во контакт со забите за максимална Белење.

  • Ако ништо друго не успее. Ова е твојата последна избор да се одлучат за најдобар начин да ги избелите забите е да се разгледа врска или порцелански фасети, тие чинат многу, но тие ќе ги реши сите фрустрации со белење на забите.

Ова се само некои најдобар начин да ги избелите забите кои можат да помогнат прави забите изгледаат енергична и сјајна. Но, спречување на нив е секогаш подобро од лек. Значи се држат настрана од оние што можат да дамка на забите, со цел да се насмевнам на целиот пат. Ако не сте задоволни со овие совети, можете да како и за пребарување преку интернет, за повеќе информации во врска со релативната најдобар начин да ги избелите забите.